![Ciorba Ciorba](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b778f169-4fbc-428c-8358-f8a4f1914ea2/Derivates/4847d449-9198-4769-a346-e6aabcb11f3b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 200 g di carne trita mista (manzo, vitello, maiale, ecc.)
- 1 uovo medio
- 20 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Zuppa
-
800
g di brodo di carne
lub 800 g di acqua + 1 cucchiaio di dado per brodo di carne - 160 g di riso Originario
- 20 g succo di limone, spremuto fresco
- 200 g di yogurt naturale bianco, non aromatizzato
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magdalenas
1h
Pizza turca - Lahmacun
1u. 10min
Gratin dauphinois
50 мин.
Papet vaudois
55 Min
Baked Beans
14 Std. 5 Min
Trancetti al ribes
2h
Couscous con pollo, agnello e salsiccia piccante
1u. 10min
Carbonada
1h
Sopa de Ajoblanco
10min
Langos
5 Std. 10 Min
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Scrambled eggs sottovuoto
40min