Urządzenia i Akcesoria
Salted Caramel Ice Cream
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions
Składniki
Salted Caramel Sauce
-
250 g light brown sugarsugar250 g
-
cream, min. 30% fat (whipping or double cream)200 g
-
unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
water1030 g
-
lemon juice1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
vinegar50 g
Ice Cream
-
vanilla pod½
-
whole milk600 g
-
cream, min. 30% fat (whipping or double cream)200 g
-
sugar30 g
-
egg yolks from medium eggs6
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla Ice Cream
12 Std.
Beetroot Gravadlax
48 Std. 20 Min
Champagne Grapefruit Sorbet
8 Std. 15 Min
Frozen Champagne Jellies
4 Std. 30 Min
Chocolate Ice Cream
31 Std.
Miso Fudge
2 Std.
Radish and Fresh Goat's Cheese Verrines
3 Std. 30 Min
Chocolate Sauce
10 Min
Pizza Dough
1 Std.
Chocolate Ice Cream
12 Std.
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 Std.
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 Std. 50 Min