Salted Caramel Ice Cream

4.0 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions

Składniki

Salted Caramel Sauce
  • sugar
    250 g
    250 g light brown sugar
  • cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
    200 g
  • unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
    30 g
  • water
    1030 g
  • lemon juice
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • vinegar
    50 g
Ice Cream
  • vanilla pod
    ½
  • whole milk
    600 g
  • cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
    200 g
  • sugar
    30 g
  • egg yolks from medium eggs
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 486 kcal / 2034 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...