Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salted Caramel Sauce
-
250
g sugar
lub 250 g light brown sugar - 200 g cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
- 30 g unsalted butter, cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice
- 1 tsp fine sea salt
- 50 g vinegar
Ice Cream
- ½ vanilla pod
- 600 g whole milk
- 200 g cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
- 30 g sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Sauce
5min
Chocolate Fondants
40 min
Blueberry Yoghurt
13 Std.
Garlic and Herb Butter
1 godz. 10 min
Icing Sugar
5min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Chocolate Ice Cream
12h
Vanilla Ice Cream
12h
Meringue Ghosts
12h 25 min
Caramel Monster Mud Dip
15 Min
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 Min