Salted Caramel Ice Cream
TM6

Salted Caramel Ice Cream

4.2 (25 ocen)

Składniki

Salted Caramel Sauce

  • 250 g sugar
    lub 250 g light brown sugar
  • 200 g cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
  • 30 g unsalted butter, cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
  • 1030 g water
  • 1 tsp lemon juice
  • 1 tsp fine sea salt
  • 50 g vinegar

Ice Cream

  • ½ vanilla pod
  • 600 g whole milk
  • 200 g cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
  • 30 g sugar
  • 6 egg yolks, from medium eggs

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2034 kJ / 486 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy