Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edwards, see tip)
- 1100 g water
- 30 g unsalted butter, diced
- 60 - 80 g milk, to taste
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 698.3 kJ / 166.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 319.3 mg
Alternatywne przepisy
White Bread
3 Std.
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Peeler Mashed Potatoes (Metric)
35 Min
Poached eggs using blade cover
30 Min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50min
Peeled Garlic
5min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 Min
Steamed Rice
25 Min
No fail mash potato
20 Min
Cooking White Rice
25 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min