Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edwards, see tip)
- 1100 g water
- 30 g unsalted butter, diced
- 60 - 80 g milk, to taste
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 698.3 kJ / 166.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 319.3 mg
Alternatywne przepisy
No fail mash potato
20 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Cooking White Rice
25 min
White Bread
3h
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20 min
Peeler Warm Potato Salad (Metric)
45min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Steamed Carrots and Parsnip Batons
25 min