Urządzenia i Akcesoria
Mashed Potatoes (Peeler)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edwards, see tip)800 g
-
water1100 g
-
unsalted butter diced30 g
-
milk to taste60 - 80 g
-
salt½ tsp
-
ground nutmeg (opcjonalnie)2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
319.3 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
698.3 kJ /
166.9 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boiled Long Pasta
20 min
Courgetti with Bolognese Sauce
40 min
Vegan Rainbow Salad
25 min
Mince and Tatties
1 godz. 10 min
Cooking White Rice
25 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping
1 godz. 10 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Steamed Green Beans and Helda Beans
20 min
Steamed Broccoli and Courgettes
15 min
Basmati Rice
35 min
Steamed Rice
25 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min