Urządzenia i Akcesoria
Mashed Potatoes (Peeler)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edwards, see tip)800 g
-
water1100 g
-
unsalted butter diced30 g
-
milk to taste60 - 80 g
-
salt½ tsp
-
ground nutmeg (opcjonalnie)2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
319.3 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
698.3 kJ /
166.9 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boiled Long Pasta
20 Min
Steamed Stuffed Chicken with Cumin Rice and Ribbon Vegetables
45 Min
Leek and Potato Soup
40 Min
Potato Gratin
1 Std. 10 Min
Lime and Lemonade
5 Min
Steamed Sprouts and Cauliflower
20 Min
Steamed Broccoli and Courgettes
15 Min
Basmati Rice
35 Min
Sautéed Shallots (350 g)
25 Min
Sautéed Onions (300 g)
20 Min
Steamed Rice
25 Min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min