Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
鹰嘴豆和胡萝卜
- 170 克 干燥鹰嘴豆
- 水 ,浸泡用
- 1100 克 水 ,烹饪用
- 300 克 胡萝卜 ,切片(1-1.5厘米)
水果酱及调料
- 300 克 熟芒果 ,成熟的,去皮去核切块
- 30 克 鲜榨青柠汁
- ½ 把 新鲜欧芹
- 40 克 橄榄油
- 40 克 水
- 60 克 醋
- 25 克 蜂蜜
- 15 克 黄芥末
- ½ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
炒洋葱
- 120 克 紫洋葱 ,切片
- 60 克 红糖
- 25 克 意大利黑醋
- 1 小撮 盐
- 1 小撮 黑胡椒粉
组合
- 200 克 生菜,任何种类
- 320 克 酸奶
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2025.6 kJ / 484.1 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 75.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 494.3 mg