Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g leite condensado magro
- 2 ovos
- 125 g óleo de girassol
- 135 g leite
- 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco
- 500 g farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1013 kJ / 242 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de leite
30 min
Bolo de iogurte
55 min
Bolo de limão
55 min
Argolas de limão
30 min
Pãezinhos de canela
2h 10 min
Bolo de canela
1 godz.
Bolo arco-íris
1 godz.
Bolachas de leite condensado cozido
1 godz.
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1 godz.
Bolo da Avó Aldina
1 godz.
Pão saloio
1 godz. 25 min
Bolo de 1 ovo
35 min