Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
- 30 g queijo da Ilha
- 100 g tomate seco, em óleo
- 150 g azeitonas pretas s/ caroço
- 370 g água
- 30 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1261.9 kJ / 301.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 435.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Pãezinhos de queijo
2h
Mince pie
10 Std.
Pãezinhos aromatizados
2h
Pintainhos
35 dk
Argola de sementes de papoila com manteiga de limão
1 Std. 25 Min
Enroladinhos de queijo e fiambre
55 Min
Pão recheado com queijo mozarela
45 Min
Pão enrolado com pesto
1 Std. 40 Min
Baguetes com alho e orégãos
1sa 30 dk
Fondant de chocolate
15 Min
Focaccias
2h