Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 10 g salsa
- 800 g água
- 200 g bacalhau demolhado e desfiado
- 50 g azeite
- 50 g cebola
- 1 dente de alho
- 40 g farinha tipo 65
- 10 g manteiga
- Sal q.b. p/ temperar
Massa
- 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 110 g manteiga cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 60 g cubos de gelo
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 322.2 kJ / 77 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 412.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandada de bacalhau
1 Std. 40 Min
Mini empadas
1 Std. 15 Min
Arancini
1 godz. 20 min
Bolo frangipane
55 Min
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Bolas de cebola e bacon recheadas
1sa 30 dk
Almofadinhas de espinafres e queijo
40 dk
Bacalhau no pão gratinado
1sa
Croquetes de atum
1sa 30 dk
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1sa
Bola de bacalhau
1sa 30 dk
Tartes de alho-francês e cenoura
1 Std. 15 Min