Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di burro freddo, a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
Terminare la preparazione
- 400 g di confettura di fragole
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2153.8 kJ / 514.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 78.4 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 116.1 mg
Alternatywne przepisy
Crostata alle fragole
2h
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h
Biscotti di frolla alle mandorle con confettura di ciliegie
1h 40min
Torta ai frutti rossi
3 Std.
Crostata di frutta fresca con Affettatutto Bimby®
7hod.
Crostata di frutta fresca con Affettatutto Bimby® (TM6)
7hod.
Crostata alle mele cotogne
1h 30min
Il tiramisù
6h 30min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1h
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4 Std.
Torta della nonna (TM6)
1h 30min