Crostata in fiore alla confettura di fragole

Crostata in fiore alla confettura di fragole

4.6 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    100 g
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    ½
  • di burro freddo, a pezzi
    200 g
  • di farina tipo 00
    370 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero vanigliato
    1 ½ cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di confettura di fragole
    400 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 514.8 kcal / 2153.8 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 78.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 116.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...