Tarte aux pacanes à l'érable

Tarte aux pacanes à l'érable

4.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

Pâte à tarte
  • 140 g de farine tout usage
  • ½ c. à thé de poudre à pâte
  • 1 pincée de sel
  • 70 g de beurre non salé et froid, en morceaux
  • 30 g de sucre à glacer
  • 2 jaunes d'œufs de gros calibre
  • 2 c. à soupe de lait entier froid
Remplissage
  • 140 g de pacanes entières, crues (70 g + 70 g)
  • 220 g de sucre d'érable en grains
  • 2 c. à soupe de farine tout usage et un peu plus pour fariner
  • 2 c. à soupe de fécule de maïs
  • 1 œuf de gros calibre
  • 225 g de crème à fouetter, 33-35% M.G.

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 487 kcal / 2037.5 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 70.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...