Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g passas de uva
- 50 g vinho do Porto
Massa
- 200 g leite
- 100 g manteiga cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco ( 8 g aprox.) - 2 ovos
- 600 g farinha tipo 65
-
100
g açúcar
lub 100 g açúcar mascavado - 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g avelã
- 150 g chocolate
- 200 g maçã s/ casca e s/caroço, cortada em pedaços
-
50
g açúcar
lub 50 g açúcar mascavado - 2 c. chá de canela em pó
Montagem
- Natas q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3111.4 kJ / 743.6 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 105.6 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 325.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza com rebordo recheado
2 Std. 30 Min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Quadrados de maçã
1 godz.
Brioche de abóbora
2 Std.
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 godz.
Focaccia com tâmaras, bacon e queijo de cabra
3h
Minibolos-rei de chocolate
3h
Bolo-rei escangalhado
6 godz.
Trança com recheio de salsicha fresca de porco
40 min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 godz.
Tarte de abóbora
1 godz. 35 min