Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponges
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g water
- 250 g caster sugar
- 3 large eggs
- 25 g cocoa powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 250 g self-raising flour
- 80 g sour cream
Whipped Cream
- 750 g double cream
- 75 g golden caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 200 g tinned pitted black cherries, in syrup (drained weight), syrup reserved
- 50 g dark chocolate, shavings
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2903 kJ / 694 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 307 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Breakfast Bread
1 godz. 30 min
Cherry Pie
12 godz. 15 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Raspberry Dacquoise
2h
Crêpes Suzette
35 min
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16 Std.
Individual Vanilla Cakes with Raspberry Jam Topping
1h
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Red Berry Cheesecakes in Jars
4h
Reindeer Pear and Caramel Cupcakes
2h
Herb Butter Flatbreads
35 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min