Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge
- 70 g water, boiling hot
- 20 g cocoa powder
- ¼ tsp baking powder
- 35 g unsalted butter, melted
- 15 g sunflower oil
- 100 g sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 50 g double cream
- 1 large egg
- 90 g plain flour
Vanilla Sponge
- 130 g plain flour
- 80 g sugar
- 70 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 egg whites, from large eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla sugar
- 1 pinch fine sea salt
Berry Icing
- 100 g fresh mixed berries, or defrosted, frozen berries
- 150 g unsalted butter, soft
- 300 g icing sugar
- 1 Tbsp vanilla sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1815 kJ / 434 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Cheesy Crust Pizza
2u. 20min
Waffles
25min
American-style Pancakes
40min
Chocolate Chip Muffins
1h
Brownies
50min
Cake Pops
2h
Ultimate Chocolate Cake
2h 15 min.
Lollipop Cake
2h 10min
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1h 30min
Mini Egg Cupcakes
1h
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min