Wersje kompatybilne
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Éclairs
- 80 g unsalted butter, diced
- 250 g water, cold
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Creamy Cod Roe
- 125 g codfish roe, smoked, membrane removed, cut in pieces and soaked in cold water for 2-3 hours
- 25 g lemon juice
- 1 garlic clove
- 75 g rapeseed oil
- 1 Tbsp water, hot
- 75 g peanut oil
Horseradish Cream
- 25 g fresh horseradish, peeled, cut in pieces
- 2 Tbsp boiling water
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 1 pinch caster sugar
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 200 g double cream
Serving
- 55 g caviar, or avrugar
- mustard cress, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 772 kJ / 185 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5 min
Cheesecake (baked)
7h 20 min
Chocolate Chestnut Cheesecake
1h 45min
Blueberry Cheesecake
5 Std.
Butter Board
10 min
Octopus and Potato Salad
40min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Rum Babas
3h 45min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Hollandaise Sauce
15min
Bloody Mary Soup
25min
Prawn Toast
35 Min