Urządzenia i Akcesoria
Rainbow Fruit Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
caster sugar40 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
½ tsp vanilla bean pastevanilla pod seeds only (see tip)1
Filling
-
caster sugar120 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
freshly squeezed lemon juice75 g
-
whole milk200 g
-
cornflour25 g
-
whipping cream100 g
-
raspberries100 g
-
peach diced (1 cm)60 g
-
fresh pineapple sliced (1 cm)60 g
-
blueberries15 g
-
kiwi fruit peeled, sliced (5 mm)60 g
-
strawberries sliced (5 mm)4 - 6
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 12 portions
Sód
564.5 mg
Białko
63.3 g
Kalorie
14490 kJ /
3463.2 kcal
Tłuszcz
158.8 g
Błonnik
20.1 g
Tłuszcz nasycony
89.4 g
Węglowodany
459.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Three-milk Cake
2 godz.
Pumpkin Chai Latte
20 min
Orange Sponge Cake
1 godz.
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble
55 min
Strawberry Layer Cake
2 godz.
Raspberry Ripple Ice Cream
15 godz.
Beef stew with Red Peppers and Potatoes
1 godz. 30 min
Chocolate Eggs
2 godz. 15 min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM5)
1 godz.
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 godz. 30 min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5 godz.
Royal Mountains Apple Pie (Szarlotka „królewskie góry”)
1 godz. 45 min