![Carrot Cake with Pecans and Vanilla Carrot Cake with Pecans and Vanilla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c6727ceb391b671270c2cb3112c49b11/Derivates/08e193794d254fc62e907ac3bd0fd2cdc320b308.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot Powder
- 230 g carrots, peeled, reserving peel (approx. 3 carrots)
Carrot Cake
- unsalted butter, for greasing
- 125 g pecan nuts
- 160 g plain flour
- 255 g light brown sugar
- 5 g bicarbonate of soda
- 6 g ground cinnamon
- 3 g ground nutmeg
- 3 g fine sea salt
- 90 g golden syrup
- 120 g medium eggs (approx. 3 eggs)
- 225 g sunflower oil
- 5 g natural vanilla extract
Finalisation
- 190 g icing sugar
- 80 g unsalted butter, diced
- 250 g cream cheese
- ½ vanilla pod, seeds only (see tip)
- fennel fronds, for garnishing
- 20 pecan nut halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3134.1 kJ / 749.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 51.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 388.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 godz. 30 min
Classic Banana Bread
1sa 25 dk
Strawberry Cheesecake Shots
15 Min
Gluten-free Blondies
1j 20 menit
Coconut-Lime Rice Pudding With Caramelised Pineapple
45 min
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble (TM6)
55 menit
Yoghurt Cake
1 godz.
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6)
30 dk
Smoked Haddock, Asparagus and Soft-boiled Egg on Toast
Brak ocen
Stracciatella Soup
30 dk
Smooth Peanut Butter
5min
Egg White Chocolate Cake
50 min