Torta frangipane

Torta frangipane

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 fette

Składniki

  • di pasta frolla come da ricetta base
    1 dose
  • di mandorle tostate
    150 g
  • di zucchero
    150 g
  • di burro a pezzi + q.b.
    150 g
  • uova
    2
  • farina + q.b.
    50 g
  • zucchero vanigliato fatto in casa
    1 cucchiaino
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • di confettura di albicocche (o gusto a piacere)
    250 g
  • di mandorle affettate a lamelle (opcjonalnie) tostate
    40 g

Wartości odżywcze na 1 fette

Kalorie 597 kcal / 2498 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 34.1 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...