Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al caramello salato
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero di canna - 200 g di panna, min. 30% di grassi
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro, molto freddo, in 1 pezzo (circa 60 mm x 40 mm x 10 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di aceto
Gelato
- ½ stecca di vaniglia, solo i semini
- 600 g di latte
- 200 g di panna intera
- 30 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Gelato al caramello salato (TM6)
14u.
Meringhe dell'Emmental
2 Std. 15 Min
Salsa alle arachidi
10 min
Sciroppo dolce al limone e zenzero
55min
Gelato veloce alla frutta
10 min
Gelato alla vaniglia
12u.
Muffin di mela e limone al vapore
1h 5min
Arachidi speziate
45min
Millefoglie alle mele con zafferano
3u. 15min
Salsa al caramello
1h 30min
Yogurt fresco
11h 10min
Cake al limone sofficissimo
1h 30min