![Risotto Cinque P Risotto Cinque P](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19c8e7fa3a6007d3cce26e3bf467eee1/Derivates/992ac1ee5931c780aec1a24d1e84fd34271f9238.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
- 20 g di olio di oliva
- 300 g di riso per risotto (cottura 20 min.)
- 100 g di vino rosso
- 80 g di concentrato di pomodoro
- 750 g di acqua
- 100 g di panna intera
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2061 kJ / 491 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale al forno con riso
1 Std. 20 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Knöpfli
50 min
Lasagne
2 Std.
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 Min
Straccetti di maiale con noodles e verdure
1 Std. 20 Min
Mousse di tonno
5min
Rösti alla bernese
40 Min
Insalata di lenticchie con barbabietola e feta
Brak ocen
Risotto ai pomodori con burrata
30 Min
Dip di formaggio fresco ed erbe aromatiche
10min
Stufato di pollo alla senape
40 Min