Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Ricotta
- 200 g Milch
- 50 g Öl und etwas mehr zum Backen
- 180 g Bananen, reif, in Stücken
- 60 g Zucker
- 260 g Mehl
- 10 g Backpulver
- ¾ TL Salz
- 200 g Orangensaft
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 10 - 15 g Speisestärke
- 300 g Aprikosen, entsteint und halbiert
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2833 kJ / 677 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 704 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8h 30min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45min
Möhren-Mais-Buns
2h 30min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2 Std.
Erdbeer-Scones
40min
Apfel-Quark-Puffer
45min
Rosa Milchreis
50 min
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2 Std. 15 Min
Rote-Bete-Suppe mit überbackenem Baguette
50 min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 godz.
Chocolate-Chip-Pancakes
25 min
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1h 20min