
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Ricotta
- 200 g Milch
- 50 g Öl und etwas mehr zum Backen
- 180 g Bananen, reif in Stücken
- 60 g Zucker
- 260 g Mehl
- 10 g Backpulver
- ¾ TL Salz
- 200 g Orangensaft
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 10 - 15 g Speisestärke
- 300 g Aprikosen entsteint und halbiert
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 677 kcal / 2833 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 98 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 704 mg