Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fatias de bacon
- 60 g mel
- 20 g vinagre balsâmico
- 30 g queijo azul, tipo Roquefort ou outro
- 30 g queijo ricota
- 5 g manjericão
- 1 c. chá de orégãos
- 1 pitada de pimenta preta
- 1 pera cortada ao meio, s/ caroço (ver dica)
- 40 - 50 g rúcula
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1980.8 kJ / 473.4 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 566 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarão com molho cocktail
30min
Risoto com cebola caramelizada
1h
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
1h 10min
Bife Wellington
50min
Galete de tomate
45min
Empada de alheira e grelos
1h
Salada de pera e bacon com molho de mostarda
20 min
Bruschetta com pesto e tomate
40min
Sangria de framboesa e manjericão
40min
Fritata ao vapor com queijo de cabra e cebola roxa caramelizada
40min
Tacos de camarão e manga
25 min
Sangria de vinho rosé com frutos silvestres
40min