Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)

Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
20 portions

Składniki

Pâte à pizza
  • 255 g d'eau
  • 1 ⅛ c. à thé de levure sèche active
  • 410 g de farine à pizza (type 00)
  • 15 g d'huile d'olive vierge extra
  • 1 c. à thé de sel de mer
Mozzarella aux noix de cajou
  • 355 g de noix de cajou
  • 425 g d'eau plus un supplément pour faire tremper
  • eau glacée pour le bain d’eau glacée
  • 1 c. à thé de levure alimentaire
  • 1 c. à thé de sel
  • ½ c. à thé d'acide citrique
  • semoule de maïs pour saupoudrer
    farine tout usage, pour saupoudrer
  • sauce à pizza

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 192.9 kcal / 807 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 280.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...