Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g açúcar
- 330 g manteiga à temperatura ambiente
- 5 gema de ovo
- 260 g farinha de trigo
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 60 g flocos de aveia, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- 480 g sumo de limão
- 3 limões
- 1 pedaço de gengibre fresco (2 cm aprox.) ralado (opcjonalnie)
- 60 g natas c/ 30-40% de gordura
- 8 ovos
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 50 g queijo quark
- 80 g queijo ricota
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 891.5 kJ / 213.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 156.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de legumes com queijo
1h
Tarte de limão
40min
Batatada - Bolo de batata doce
2 Std. 25 Min
Gelado de baunilha
12 godz.
Mousse de chocolate branco com aquafaba
3 Std.
Miminhos de limão em cama de aveia integral
40min
Biscoitos de coco e chocolate
15min
Zabaione de licor de laranja
15min
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2h
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3 Std. 30 Min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Granizado algarvio
5min