![Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c2256c1941d8402db5c89163247d6ac1/Derivates/d14c357090384bd8d76ad30fe4bf0196ea6136a6.jpg)
Wersje kompatybilne
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Dashi Broth
- 450 g cremini mushrooms
- 1420 g water
- 30 g kombu
Toasted Coconut Cinnamon Broth
- 450 g fresh mushrooms, e.g. nameko, stems trimmed
- 60 g tamari sauce
- 2 ½ cinnamon sticks, toasted (see Tip)
- 85 g toasted coconut flakes
Dumpling Filling
- 1250 g water, divided
- 500 g kabocha squash, peeled, deseeded and cubed (2.5 cm)
- 30 g tamari sauce
- 15 g rice vinegar
- 15 g coconut oil
-
1 ½
tsp fresh ginger, grated, to taste
(opcjonalnie)
lub 1 ½ tsp ginger paste, to taste (opcjonalnie) - 15 g agave syrup (opcjonalnie)
- 20 wonton wrapper, round (round)
-
microgreens
lub edible flowers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
Alternatywne przepisy
Steamed rice
25 Min
Chicken Mole Verde
Brak ocen
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15h
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™) Metric
25 Min
Egg Puffs
25 Min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1h 20min
Mexican Shots
5 Min
Ratatouille Galette (TM6)
1 Std. 30 Min
Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya
1h
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 min
XO sauce
1 godz. 50 min
Versatile smooth soup
45min