![Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b80576422d794f3486f66abe38cf8af7/Derivates/5d3d81204e7893f4bac180c7f029cc790bd08abb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g macadamia nuts, raw
- 550 g water
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp citric acid
- 1 tsp nutritional yeast
- ice cold water, for water bath
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1501.4 kJ / 358.8 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 587.9 mg
Alternatywne przepisy
Peanut butter
5 Min
Hemp milk
5 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Red lentil soup with cumin
55min
Almond milk
1 Std. 5 Min
Coconut milk
5 Min
Baked beans
13 Std. 25 Min
Macadamia and hemp milk (Post-natal)
2h 5 min
Vegan butter
8 Std. 5 Min
Vegan mozzarella
3 godz. 40 min
Brandy cashew cream
5 Min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min