Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g basmati rice, rinsed and drained
- 900 - 1500 g cooking liquid (soups or stock - see Tips)
- sea salt, to taste
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1527.2 kJ / 365 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 14 mg
Alternatywne przepisy
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Vegetarian Summer Rolls (TM5)
1 godz.
Ham and cheese canelé
49 Std.
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Chilli with rice
50min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Browned lamb mince
20min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min