![Basmati rice in Varoma bundt tin Basmati rice in Varoma bundt tin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/505e17f8c50995c3c9fc0cb76191bdf8/Derivates/10777eed5fdbdbcd792ab91301a7be17b5feb655.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g basmati rice, rinsed and drained
- 900 - 1500 g cooking liquid (soups or stock - see Tips)
- sea salt, to taste
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1527.2 kJ / 365 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 14 mg
Alternatywne przepisy
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40p
Demo Recipe - Isaac
1h
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Hearty Seafood Chowder
1h
Lemonade
5 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10p
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Aquafaba meringue kisses
2h 30min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Freeform basic bread
1 Std. 35 Min