Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di sale grosso
- 30 g di latte intero
- 90 g di burro freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 358.7 kJ / 85.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 847.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Candy cane di frolla all'arancia e cacao
2 Std.
Crostata salata tricolore
1h 30min
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1 godz.
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5h 20min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1 godz.
Frolle allo yogurt con composta di lamponi
2 Std.
Crostata salata alle mandorle con zucchine
1h 30min
Dita di strega
1 Std. 15 Min
Biscottini salati al basilico e mandorle
1 godz.
Crackers di Parmigiano Reggiano e paprica
20min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min