腐乳肉/羊肉汤/虎眼狮子头/凉拌七彩时蔬

腐乳肉/羊肉汤/虎眼狮子头/凉拌七彩时蔬

3.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 人份

Składniki

  • 羊排 选羊肋排,切4×4厘米块
    700 克
  • 焯水用
    适量
  • 新鲜黑木耳 切丝
    50 克
  • 绿豆芽
    50 克
  • 茼蒿
    50 克
  • 蟹味菇
    50 克
  • 荷兰豆 切丝
    50 克
  • 金针菇 去除根部
    50 克
  • 胡萝卜 切丝
    50 克
  • 料酒
    65 克
  • 1550 克
  • 4 片
  • 白芷
    2 片
  • (约2平茶匙)
    8 克
  • 枸杞
    10 - 15 粒
  • 鸡蛋(约53-63克)
    6 颗
  • 加至主锅的1升刻度线
  • 猪肉肉糜
    300 克
  • 1 小撮
  • 生抽
    15 克
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 切末
    3 根
  • 红腐乳汁
    120 克
  • 腐乳 约50克左右
    2 块
  • 带皮五花肉 切5厘米块
    500 克
  • 花雕酒
    100 克
  • 冰糖
    80 克
  • 生抽
    1 汤匙
  • 2 茶匙
  • 麻油
    2 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 3130.7 mg
Białko 73.8 g
Kalorie 5549 kJ / 1327.5 kcal
Tłuszcz 96.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 26.8 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...