Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g de nuez de la India
- agua, para remojar
- 170 g de calabaza almizclera, pelada, sin semillas y en trozos (aprox. 3 cm)
-
450
g de caldo de verduras
lub 450 g de agua con 1 cda de caldo de verduras en polvo - 55 g de levadura nutricional (ver tip)
- 170 g de aceite de oliva extra virgen
- 45 g de vinagre de sidra
- 1 cda de chile en polvo
- 1 ½ cdita de pimienta de cayena
- ½ - 1 cdita de sal, al gusto
- totopos
- guacamole, para decorar
- salsa de jitomate, para decorar
- chile jalapeño, en rebanadas, para decorar
- hojas de cilantro, frescas, picadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 15 g
- Kalorie
- 178.7 kJ / 42.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 28.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de ajonjolí y chiles secos
5 menit
Frijoles refritos
20 min
Aderezo de ajo a las finas hierbas
5 menit
Mayonesa
10 min
Panda Cheesecake
1h 30min
Frijoles refritos
25 min
Pan vegetariano con gravy
1h 20min
Khachapuri
1h 30min
Kibbeh con salsa de yogur
1h
Pizza rústica napolitana
Brak ocen
Volteado de piña
1h 30min
Hot-cakes esponjosos
30 min