Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo de champiñones Dashi
- 450 g de champiñones
- 1400 g de agua
- 30 g de kombu
Caldo de coco y canela tostado
- 450 g de hongos shiitake frescos
- 60 g de salsa de soya
- 2 ½ ramas de canela, tostada (ver tip)
- 85 g de coco rallado y tostado
Relleno de wonton
- 1240 g de agua
- 496 g de calabaza japonesa, pelada, sin semillas y en cubos (aprox. 3 cm)
- 30 g de salsa de soya
- 15 g de vinagre de arroz
- 15 g de aceite de coco
- 1 ½ cdita de jengibre en polvo, o al gusto (opcjonalnie)
- 15 g de miel de agave (opcjonalnie)
- 20 hoja de pasta de wonton (redondas)
-
brotes, para decorar
lub flores comestibles, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con poro y limón
25 Min
Salsa de xoconostle y morita asado
20 Min
Udon con tempeh en caldo picante TM6
5h 40min
Aguachile de camarón
15 Min
Chorizo de champiñones
20 Min
Cheesecake con Baklava (Black Diamond)
4 Std.
Helado de té verde
10h 30min
Tamales rancheros veganos
1 Std.
Helado de aguacate y coco
6 Std. 20 Min
Helado de Pasta de Morelia
10 Min
Salsa picante de cacahuate
15 Min
Gin and tonic de lavanda
10 Min