Wersje kompatybilne
Esponjado de guanábana en salsa de zarzamoras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponjado de guanábana
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 300 g de guanábana, solo la pulpa
- 120 g de azúcar
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- 80 g de agua
- 3 claras de huevo (aprox. 90 g)
- 1 ½ sobres de grenetina en polvo
Salsa de zarzamoras<br>
- 250 g de zarzamoras frescas
- 80 g de piloncillo molido
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 4460 kJ / 1062 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bahn chuoi nuong (pastel de plátano)
55 Min
Duraznos horneados con merengue
40min
Filete de res con arroz, almendras y arándanos TM6
1 godz. 40 min
Espuma de frutos rojos
10min
Pastel de rompope
2h
Agua de Horchata
10min
Salsa dulce de pera, jengibre y naranja
30 Min
Jericallas
5 Std.
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40min
Almojábanas
50 min
Pescado en salsa criolla con leche de coco
35min
Flan de queso crema
4 Std.