Wersje kompatybilne
Esponjado de guanábana en salsa de zarzamoras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponjado de guanábana
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 300 g de guanábana, solo la pulpa
- 120 g de azúcar
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- 80 g de agua
- 3 claras de huevo (aprox. 90 g)
- 1 ½ sobres de grenetina en polvo
Salsa de zarzamoras<br>
- 250 g de zarzamoras frescas
- 80 g de piloncillo molido
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 4460 kJ / 1062 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de mango
15 Min
Sopa de lima yucateca
40 min
Blintzes
1 godz. 30 min
Helado de coco y papaya
4h 10min
Latte de rosas y jamaica TM6
10min
Gelato de mamey
35 min
Mousse de mamey
2h
Gelatina de mango
15 Min
Agua de guanábana
15 Min
Plátanos machos rellenos de picadillo
2h
Pan francés con compota de jengibre, pera y moras
40 min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h