Urządzenia i Akcesoria
Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 pieces
Składniki
Carrot Muffins
-
almonds110 g
-
sugar80 g
-
carrots cut into pieces (2 cm)200 g
-
spelt flour200 g
-
almond milk190 g
-
vegetable oil100 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
vanilla pod seeds only (see tip)½
-
baking powder2 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
Icing
-
sugar110 g
-
vegan butter diced35 g
-
vegan cream cheese90 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
218.8 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1209.7 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple Pancakes
30 min
Almond and Coconut Corners
1 godz. 20 min
Gluten Free Banana Oat Waffles
35 min
Yoghurt Cake
1 godz.
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
17 godz. 15 min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 godz. 5 min
Dairy-free Mango Ice Cream
5 min
Carob Porridge with Linseed and Date Milk
25 min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 godz. 15 min
Banana and Oat Muffins
35 min
Boosted Breakfast Muffins
1 godz.