![Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87e3d61a51cc9ddc2955e7f44c20f393/Derivates/c4940d0941231141116efbaccd8dce61c315127b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot Muffins
- 110 g almonds
- 80 g sugar
- 200 g carrots, cut into pieces (2 cm)
- 200 g spelt flour
- 190 g almond milk
- 100 g vegetable oil
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ vanilla pod, seeds only (see tip)
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
Icing
- 110 g sugar
- 35 g vegan butter, diced
- 90 g vegan cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1209.7 kJ / 289.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 218.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanilla Cupcakes
1h 10min
Peanut Butter Cookies
45min
Hamantaschen
1h 55min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40min
Easy Broccoli Cheese Bites
55 Min
Nut Bread
1h 20min
Sweet potato muffins with walnuts
1h
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1h 15min
Everything Cookies
50 min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min