Nötfärs- och olivköttbullar med spaghetti

Nötfärs- och olivköttbullar med spaghetti

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

Köttbullar
  • färsk persilja
    10 g
  • lök i kvartar
    50 g
  • svarta oliver urkärnade
    50 g
  • fint havssalt
    ½ tsk
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk
  • nötfärs
    500 g
Pasta och sås
  • lök i kvartar
    150 g
  • vitlöksklyftor
    2
  • olivolja plus 1 msk till stekning
    15 g
  • vatten
    1000 g
  • fint havssalt
    2 tsk
  • pasta, torkad, t.ex. spaghetti
    350 g
  • crème fraîche
    80 g
  • körsbärstomater halverade
    200 g
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36.5 g
Kalorie 3110 kJ / 743 kcal
Tłuszcz 34.8 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie