Aubergine- och tomatpasta

Aubergine- och tomatpasta

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

  • parmesanost i bitar
    50 g
  • olivolja
    40 g
  • vitlöksklyftor
    2
  • lök i kvartar
    120 g
  • mogna tomater i bitar (2 cm)
    600 g
    600 g hela tomater, konserverade
  • fint havssalt eller mer efter smak
    1 ½ tsk
  • malen svartpeppar eller mer efter smak
    ½ tsk
  • strösocker
    1 tsk
  • aubergine i bitar (2 cm)
    450 g
  • torkad pasta t.ex. farfalle eller amori
    350 g
  • vatten
    700 g
  • färska basilikablad
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17.3 g
Kalorie 2141 kJ / 512 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 75.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie