黄金万两/五彩海鲜羹/虎皮蛋红烧肉/桂花黄米糕

黄金万两/五彩海鲜羹/虎皮蛋红烧肉/桂花黄米糕

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
4 人份

Składniki

  • 大黄米
    150 克
  • 细砂糖
    50 克
  • 1330 克
  • 油豆腐
    20 - 24 个
  • 鸡蛋(约53-63克)
    5 颗
  • 加至主锅的1升刻度线
  • 油炸用
  • 新鲜香菇 切块
    40 克
  • 胡萝卜 切块
    40 克
  • 猪肉肉糜
    150 克
  • 3 克
  • 蚝油
    5 克
  • 生抽
    42 克
  • 麻油
    5 克
  • 切末
    2 - 3 根
  • 10 克
  • 带子 切0.5×0.5厘米丁
    120 克
  • 虾仁 切0.5×0.5厘米丁
    120 克
  • 狗鳕鱼排 切0.5×0.5厘米丁
    120 克
  • 蘑菇 切0.5×0.5厘米丁
    100 克
  • 胡萝卜 切0.5×0.5厘米丁
    60 克
  • 料酒
    20 克
  • 7 克
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 切片
    20 克
  • 带皮五花肉 切3×3厘米块
    500 克
  • 老抽
    15 克
  • 冰糖
    30 克
  • 玉米淀粉
    3 汤匙
  • 8 汤匙
  • 玉米粒
    4 汤匙
  • 芹菜 切末
    6 根
  • 嫩豆腐 切0.5×0.5厘米丁
    ½ 块
  • 蛋清 打匀
    2 颗
  • 糖桂花 根据自己口味调节
    25 - 50 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1905.3 mg
Białko 69.4 g
Kalorie 4919.8 kJ / 1177 kcal
Tłuszcz 66.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 75.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...