![Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/836abcbc840ff1c135e4745ceb3d906b/Derivates/b8838adb8359b65dcc4b90c1fb665ffda290628d.jpg)
Wersje kompatybilne
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia Ricotta
- 255 g macadamia nuts, raw (see Tip)
- water, to soak
- 1 lemon
- 85 g ice cubes
- 2 tbsp nutritional yeast
- 1 tsp salt (see Tip) (opcjonalnie)
- 15 g extra virgin olive oil
Pistachio Pesto
- 1 lemon
- 1 tsp salt
- 170 g pistachio nuts, peeled and unsalted
- 100 g fresh basil, leaves only
- 60 g fresh spinach leaves
- 225 g extra virgin olive oil
Sun-Dried Tomato Pesto
-
200
g sun-dried tomatoes
lub 200 g sun-dried tomatoes, in oil, drained - 200 g Roma tomatoes, halved
- 15 g fresh basil, leaves only
- 1 shallot, halved
- 140 g red bell pepper, cut into pieces
- 60 g extra virgin olive oil
- 15 g lemon juice
- 30 g agave syrup
- 1 tsp salt
Herb Oil
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 15 g fresh basil, leaves only
- 15 g fresh spinach leaves
- 225 g extra virgin olive oil
Assembly
- 225 g zucchini (approx. 15 cm long)
- salt, to season
- black pepper, ground, to season
- 3 heirloom tomatoes (medium-sized)
- basil, fresh, e.g. petite Italian basil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5839 kJ / 1395.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 133.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 1271.9 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Aquafaba Butter
2 Std. 25 Min
Basic Millet
45 Min
Green Goddess Dressing (Bill Yosses)
20 Min
Apple Wild Rice
50 Min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Stout Beer Ice Cream Float
10u. 45min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1 Std. 15 Min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10 Min
Risotto verde (TM6)
30 Min
Pea Pesto with Ricotta
10 Min
Mushroom and Wild Rice Soup
30 Min
Green Goddess Salad
10 Min