Wersje kompatybilne
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia Ricotta
- 255 g macadamia nuts, raw (see Tip)
- water, to soak
- 1 lemon
- 85 g ice cubes
- 2 tbsp nutritional yeast
- 1 tsp salt (see Tip) (opcjonalnie)
- 15 g extra virgin olive oil
Pistachio Pesto
- 1 lemon
- 1 tsp salt
- 170 g pistachio nuts, peeled and unsalted
- 100 g fresh basil, leaves only
- 60 g fresh spinach leaves
- 225 g extra virgin olive oil
Sun-Dried Tomato Pesto
-
200
g sun-dried tomatoes
lub 200 g sun-dried tomatoes, in oil, drained - 200 g Roma tomatoes, halved
- 15 g fresh basil, leaves only
- 1 shallot, halved
- 140 g red bell pepper, cut into pieces
- 60 g extra virgin olive oil
- 15 g lemon juice
- 30 g agave syrup
- 1 tsp salt
Herb Oil
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 15 g fresh basil, leaves only
- 15 g fresh spinach leaves
- 225 g extra virgin olive oil
Assembly
- 225 g zucchini (approx. 15 cm long)
- salt, to season
- black pepper, ground, to season
- 3 heirloom tomatoes (medium-sized)
- basil, fresh, e.g. petite Italian basil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5839 kJ / 1395.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 133.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 1271.9 mg
Alternatywne przepisy
Parmesan Rind Marinara
1h 15min
Five-Seed Bread
1 Std. 50 Min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 Min
Mixed Herbs Rice
35 min
Fermented Carrots
84u. 30min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1 godz. 30 min
Roast Potatoes (Betty) Metric
1h 15min
Steamed Whole Grain Bread
3hod. 25min
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50 Min
Steamed Whole Grain Bread TM6®
2 godz. 30 min
Lentil Salad
35 min
Sourdough Baguettes
15h