![Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b80576422d794f3486f66abe38cf8af7/Derivates/ceabd9e28c0159fd28d083e9d376801eb4ecf1af.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ½ oz raw macadamia nuts
- 19 ½ oz water
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp citric acid
- 1 tsp nutritional yeast
- ice water, for water bath
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1501.4 kJ / 358.8 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 587.9 mg
Alternatywne przepisy
Hummus
10 min
Matcha Nice Cream
35 min
Matcha Nice Cream
35 min
All-Purpose Gluten Free Flour
5 min
Gluten-Free Bagels
1h 50min
Almond milk powder
30 Min
Millet
1j 35 menit
Maple Cream Custard
20 Min
Almond Mocha Coffee
5 min
Gluten-Free Pizza Dough
1 Std. 10 Min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Plain Yogurt
14sa