葱油鸡/清蒸老虎斑/发财树/玫瑰桃胶银耳羹

葱油鸡/清蒸老虎斑/发财树/玫瑰桃胶银耳羹

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 5 min
4 人份

Składniki

  • 干桃胶
    40 克
  • 银耳
    20 克
  • 选童子鸡(约800-900克)
    1 个
  • 4 片
  • 2 根
  • 1 ½ 茶匙
  • 1000 克
  • 60 克
  • 干玫瑰花蕾
    5 克
  • 花雕酒
    100 克
  • 石斑鱼 选择老虎斑(约500克),宰杀去除鱼鳞和内脏
    1 条
  • 料酒
    1 汤匙
  • 1 汤匙
  • 西兰花, 切小朵 西兰花根部保留装饰
    200 克
  • 胡萝卜 切成半圆形片
    50 克
  • 蒸鱼豉油
    30 克
  • 20 克
  • 切末
    75 - 80 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1453.5 mg
Białko 46.5 g
Kalorie 2042 kJ / 488.5 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...