Urządzenia i Akcesoria
Reibekuchen-Schneckchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 Stück
Składniki
Reibekuchen-Teig
-
Gouda in Stücken80 g
-
Kartoffeln, festkochend in Stücken400 g
-
Zwiebeln halbiert2
-
Eier2
-
Weizenmehl Type 55040 g
-
Salz1 geh. TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat2 Prisen
Apfelmus und Fertigstellung
-
Äpfel380 g
-
Zitronensaft10 g
-
Zucker30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
264 mg
Białko
3 g
Kalorie
357 kJ /
85 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Grosse Pause
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min
Bauernpfannkuchen
30 min
Spinat-Reibekuchen-Burger
35 min
French-Toast-Rollen mit Dattelcreme und Schokosauce
40 min
Kartoffelpizza
1 godz. 10 min
Kartoffelpuffer aus dem Waffeleisen
40 min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1 godz.
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 min
Kräuterkuchen
2 godz.
Ofenpfannkuchen mit Kräuter-Quark-Creme
40 min
Klassische Waffeln
40 min