Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 300 g Franzbrötchen, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Milch
- 1 gestr. TL Zitronenschale, fein gerieben
- 2 Eier
- 200 g Crème fraîche
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Kirschen, TK
- 3 EL gehobelte Mandeln
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2717 kJ / 650 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkauflauf
1sa 10 dk
Schoko-Grießpudding
15 min
Sahne-Grießpudding
20min
Marzipan-Milchreis
50 min
Arme Ritter mit Apfel-Birnen-Kompott
25 min
Pflaumenmichel
1 godz.
Joghurtkuchen mit Ras el Hanout
1 Std. 15 Min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Marzipan-Pudding
2 Std. 20 Min
Kirschenmichel
1 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1sa 35 dk
Apfel-Quark-Auflauf
1h 30min