Franzbrötchen-Auflauf

Franzbrötchen-Auflauf

4.3 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Franzbrötchen in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Milch
    200 g
  • Zitronenschale fein gerieben
    1 gestr. TL
  • Eier
    2
  • Crème fraîche
    200 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    25 g
  • Kirschen, TK
    150 g
  • gehobelte Mandeln
    3 EL
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 2717 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...