Urządzenia i Akcesoria
Franzbrötchen-Auflauf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Franzbrötchen in Würfeln (2 cm)300 g
-
Milch200 g
-
Zitronenschale fein gerieben1 gestr. TL
-
Eier2
-
Crème fraîche200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht25 g
-
Kirschen, TK150 g
-
gehobelte Mandeln3 EL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2717 kJ /
650 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Schokoladen-Baiser-Auflauf
1 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Quarkklöße im Melonensud
1 godz.
Joghurtkuchen mit Ras el Hanout
1 godz. 15 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Pfirsichcrumble mit Hafer
45 min
Alabama-Bananen-Pudding
1 godz. 15 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Kirschenmichel
1 godz.
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min