咾咾酸梅雞
TM31 TM5 TM6

咾咾酸梅雞

3.0 (1 ocena)

Składniki

  • 350 克 雞胸肉, 切片(約3公分)
  • 1 茶匙 鹽
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 1 茶匙 米酒
  • 50 克 太白粉
  • 320 克 油 (含油炸和拌炒用油)
  • ¼ 顆 洋蔥, 切片
  • 80 克 新鮮鳳梨, 切片
  • 50 克 蕃茄醬
  • 15 克 酸梅
  • 20 克 糖
  • 30 克 青椒, 去籽、切片
  • 30 克 黃甜椒, 去籽、切片
  • 30 克 紅甜椒, 去籽、切片
  • 10 克 白醋

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1649 kJ / 394 kcal
Białko
20.175 g
Węglowodany
12.875 g
Tłuszcz
28.4 g
Błonnik
0.525 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy