Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 140 g di farina tipo 00
- 120 - 140 g di zucchero a piacere
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 2 uova
- 100 g di burro a pezzi
- 120 g di latte
- 200 g di pere Kaiser, sbucciate e a dadini (1 cm)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1026 kJ / 245.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 69 mg
Alternatywne przepisy
Torta soffice mascarpone e fragole
1h 10min
Quadrotti cioccolato e pere
1 Std.
Torta soffice alle albicocche
1 Std.
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta ricotta e cioccolato
55min
Plumcake al cioccolato e pere
1 Std.
Torta soffice alle fragole
2h
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Torta cioccolato e frutti di bosco con farina di riso
2h
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1小时 20 分钟
Torta di mele e yogurt
1 Std. 30 Min
Torta morbida al cioccolato
45 Min