Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1000 g de camarones grandes, pelados
- 150 g de cebolla
- 30 g de aceite
- 2 dientes de ajo, pelados
- 210 g de jitomate, sin semilla (solo la pulpa)
- 1 chile serrano, sin semilla o al gusto
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 chile verde, fresco, sin semilla o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- tortillas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 684.7 kJ / 163.6 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1148.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40min
Pescado para taquear
25min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Salsa azteca
30min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Entomatadas de pollo
40min
Pastel de sushi
1h
Botana fresca de surimi
10min
Papitas negras
55min
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min