Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1000 g de camarones grandes, pelados
- 150 g de cebolla
- 30 g de aceite
- 2 dientes de ajo, pelados
- 210 g de jitomate, sin semilla (solo la pulpa)
- 1 chile serrano, sin semilla o al gusto
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 chile verde, fresco, sin semilla o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- tortillas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 684.7 kJ / 163.6 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1148.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 min
Entomatadas de pollo
40 min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 min
Salsa azteca
30 min
Chorizo de champiñones
20 min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 Min
Pastel de sushi
1h
Papitas negras
55 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min