Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa para acompañar
- 5 g de chile serrano, en trozos
- 340 g de jitomate guaje, en trozos
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 cucharadita de sal fina
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
Barbacoa de hongos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 90 g de cebolla, en trozos
- 60 g de aceite de oliva
- 400 g de setas, cortadas en tiras
- 300 g de hongos portobello, frescos, cortados en tiras
- 1 cucharadita de sal fina
Para servir
- 8 - 10 tortillas de maíz, calientes
- limones, en cuartos
- hojas de cilantro, frescas, picadas (al gusto)
- cebolla, picada (al gusto)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1345 kJ / 321 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1206 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado para taquear
25min
Tinga de col
35min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Hongos al pastor
20 Min
Taquitos de huitlacoche
25min
Tinga de setas
25min
Pozole de setas
1小时
Carnitas de atún
40min
Entomatadas de jamaica
50min
Tacos de flor de Jamaica
1小时
Pancita de hongos
1小时
Ceviche de pepino y jícama
10min