Rotselleri- och äppelsoppa

Rotselleri- och äppelsoppa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portioner

Składniki

  • rotselleri skalad, i bitar (3 cm)
    600 g
  • lök i kvartar
    200 g
  • selleristjälkar i bitar (3 cm)
    120 g
  • vitlöksklyftor
    2
  • osaltat smör tärnat
    25 g
  • grönsaksbuljong
    800 g
  • matäpplen urkärnade, i kvartar (t.ex. Gravenstein, Signe Tillisch)
    150 g
  • dessertäpplen urkärnade, i kvartar (t.ex. Aroma, Cox Orange, Mio)
    100 g
  • havssalt
    1 tsk
  • malen svartpeppar eller efter smak
    ¼ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2.9 g
Kalorie 523 kJ / 125 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie