Spenat- & potatissoppa med smakrik äggkräm

Spenat- & potatissoppa med smakrik äggkräm

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portioner

Składniki

Smakrik äggkräm
  • ägg
    4
  • standardmjölk
    100 g
  • salt
    ½ tesked
  • malen muskot
    1 - 2 nypor
Spenat- & potatissoppa
  • lök skuren i halvor
    80 g
  • vegetabilisk olja
    20 g
  • rotselleri
    40 g
  • morot skuren i bitar (2 cm)
    100 g
  • potatis skuren i bitar (2 cm)
    200 - 250 g
  • purjolök skuren i skivor (1 cm)
    80 g
  • vatten
    800 g
  • grönsaksbuljongpasta
    1 rågad tesked
    1 grönsaksbuljongtärning (för 0,5 l)
  • malen muskot
    ¼ tesked
  • salt plus extra efter smak
    1 tesked
  • peppar, malen plus extra efter smak
    ¼ tesked
  • färska spenatblad
    250 g
    250 g fryst bladspenat, tinad
  • grädde 30 % fett
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 191 kcal / 797 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie