
Urządzenia i Akcesoria
Rökig mexikansk bönsoppa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portioner
Składniki
Mandelgräddfil
-
skållad mandel60 g
-
orostade cashewnötter60 g
-
vatten200 g
-
gul lök60 g
-
citronsaft1 msk
-
cidervinäger1 msk
-
salt1 - 2 nypor
Mexikansk bönsoppa
-
gul lök i bitar180 g
-
vitlöksklyftor2
-
olivolja1 tsk
-
malen spiskummin1 tsk
-
malen koriander½ tsk
-
konserverad chipotle (ca 2 chili - se tips)20 - 30 g
-
konserverade hackade tomater400 g
-
tomatpuré70 g
-
grönsaksbuljongpasta (se tips)1 tsk
-
vatten250 g
-
kidneyböna, konserverad avsköljda (ca 250 g utan vätska)400 g
-
konserverade blandade bönor avsköljda (ca 250 g utan vätska)400 g
-
frysta majskorn120 g
-
torkad oregano½ msk
-
salt½ tsk
-
malen svartpeppar½ tsk
-
färska korianderblad för garnering
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
275.5 kcal /
1157.8 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
32.4 g
Błonnik
14.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1123.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ät nyttigt
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
20 min
Brak ocen
Brak ocen
1 godz.
50 min
Brak ocen
45 min
Brak ocen
Brak ocen
25 min
Brak ocen
40 min