
Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho på gulbeta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner
Składniki
-
vatten1100 g
-
gulbetor delade och rengjorda1100 g
-
gul paprika85 g
-
vitlöksklyftor2
-
schalottenlök15 g
-
sherryvinäger t.ex. spanska Oloroso, cava15 g
-
olivolja t.ex. Colavita, Pompeian, plus extra till servering110 g
-
salt efter smak1 ½ tesked
-
malen svartpeppar½ tesked
-
vatten till önskad konsistens370 - 400 g
-
manchego-ost efter smak110 g
-
färsk persilja till garnering
-
krutonger till servering
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
490.3 kcal /
2051.6 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
37.2 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
1417 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hej våren!
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
20 min
35 min
Brak ocen
1 godz.
50 min
Brak ocen
45 min
Brak ocen
Brak ocen
25 min
Brak ocen
40 min