Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g farinha de espelta e batata-doce, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento de padeiro seco
- 200 g iogurte de soja
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1182.4 kJ / 282.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 297.7 mg
Alternatywne przepisy
Hambúrguer de beterraba com cebola caramelizada em pão integral
3 Std. 10 Min
Arroz para sushi
1h 15 min
Shakshuka com pimento amarelo e abacate
25 min
Mistura de farinhas com gordura
Brak ocen
Sanduíche com falafel e molho de coentros
45min
Focaccia recheada
3h
Sopa vegan de cogumelos, alho-francês e arroz com pão torrado
45min
Pão tibetano “Balep korkun”
1h 30min
Bases: Tortilhas integrais e tempero para fajitas
1h
Carne de vaca picante com pera
50min
Pão naan com couve-flor de especiarias e tahini de feta e matcha
1h 20 min
Pão pita com recheio mediterrânico
20 min