Japansk ramensuppe

Japansk ramensuppe

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porsjoner

Składniki

  • svinemage, uten bein, med svor rutet svor
    400 g
  • hvitløksfedd
    3
  • sesamolje
    10 g
  • japansk soyasaus
    60 g
  • vann
    2000 g
  • kyllingbuljongpaste (se tips)
    3 ts
  • svart riseddik
    1 ts
  • ingefær, fersk delt i skiver (3 mm)
    2 cm
  • misopasta
    50 g
  • egg
    2
  • babyspinat, fersk
    100 g
  • tørkede ramennudler
    270 g
  • noriark revet i 4 biter
    1
  • mais, på boks
    4 ss
  • vårløk delt i tynne skiver, til pynt
    2
  • sesamfrø ristede, til pynt
    2 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1249.3 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 1860.2 kJ / 442.9 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie