![Lahmacun Pide (Turkish pizza) Lahmacun Pide (Turkish pizza)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52C28CB4-FE86-4F0E-B2AA-53FB2981640C/Derivates/711786c9cd47f8060fb57bad26eacf8ea30407f4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- extra virgin olive oil, to grease
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 450 g baker's flour
- 250 g warm water
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- ¾ - 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp sea salt
Filling
- 250 g lamb or beef, sinew free, cut in pieces (3 cm), partially frozen
- ½ - 1 tsp hot paprika
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- ½ - 1 tsp ground allspice
- 1 tsp sea salt
- 250 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 75 g green capsicum, cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 50 - 75 g tomato paste
- 1 red onion, cut into thin slices, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2145.7 kJ / 512.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 681 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Greek pita breads
1h 15 min
Mini triple layer bundts
35 min
Naan bread
2h 40min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Cheese and jalapeño savoury hot cross buns
2h 10min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Three cheese pides
1h 40min
Black sesame mochi ice cream
23h
Croissants
16h
Hot dog rolls
3h 30min
Ham and cheese cruffins
3h
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h