Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- extra virgin olive oil, to grease
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 450 g baker's flour
- 250 g warm water
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- ¾ - 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp sea salt
Filling
- 250 g lamb or beef, sinew free, cut in pieces (3 cm), partially frozen
- ½ - 1 tsp hot paprika
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- ½ - 1 tsp ground allspice
- 1 tsp sea salt
- 250 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 75 g green capsicum, cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 50 - 75 g tomato paste
- 1 red onion, cut into thin slices, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2145.7 kJ / 512.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 681 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic and coriander naan
1h 30min
Korean bao beef sliders
2h 10min
Tear and share cheese and sunflower garlic bread
2h
Greek pita breads
1h 15 min
Fatayer with cheese and mint
2h 15min
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Three cheese pides
1h 40min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4h 30 min
Mango tequila sunrise cocktail (Diabetes)
10 min