Urządzenia i Akcesoria
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 pieces
Składniki
Dough
-
extra virgin olive oil to grease
-
fresh flat-leaf parsley leaves only5 sprigs
-
baker's flour450 g
-
warm water250 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
sugar1 tsp
-
cumin seeds¾ - 1 tsp
-
sea salt1 tsp
Filling
-
lamb or beef, sinew free, cut in pieces (3 cm), partially frozen250 g
-
hot paprika½ - 1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
coriander seeds1 tsp
-
ground allspice½ - 1 tsp
-
sea salt1 tsp
-
onion cut into quarters250 g
-
garlic clove1
-
green capsicum cut into pieces75 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
tomato paste50 - 75 g
-
red onion cut into thin slices, to garnish1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
681 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
2145.7 kJ /
512.8 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
63.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 min
Peking-Style Duck Pancakes
11 godz. 25 min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1 godz. 20 min
Rava payasam
50 min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Karachi halwa
3 godz.
Gulab jamun (Jumbo)
1 godz. 30 min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 godz. 30 min
Roti (for two)
25 min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2 godz. 15 min
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Rava payasam
50 min